Blogge-Tommy med oppdatering fra Norgesferie, livet i Australia og Crossfit

Nå er det snaue tre uker siden vi kom tilbake til Sydney og Australia. Til hverdagen. Til jobb. Til skole. Til alle strendene. Til de hyggelige folkene vi har møtt her. Og til treningen- Crossfit´en.

Det var tre deilige uker i Norge og jeg prøvde å stappe alt slags mulige aktiviteter, lunsjer, besøk og lignende inn på den tiden. Det ble også en del farting. Ferien startet med en langhelg i Larvik, gikk videre til en jobbuke i Oslo, kompistur til Stryn og Loen, familiebesøk i Brønnøysund i seks dager og til slutt et par dager i Oslo igjen før vi vendte snuten 22 timer mot sør-øst igjen. Så hyggelig å se familie og kompiser igjen, kjærkomment å få lov til å forelese for flinke studenter igjen, og utrolig moro å finne på så mye aktiviteter på den beste tiden av året i Norge. Alt fra kajakkpadling, Via ferrata, fotball, sandvolleyball, fjellturer, bading, til litt mindre ekstreme aktiviteter som tv-titting, hyggelige middager, kubb, croquet osv. Rett og slett 3 fantastiske uker, hvor jeg var veldig heldig med været.

Selv om jeg trente og var veldig aktiv i Norge, så var ikke trening førsteprioritet i løpet av de tre ukene. Jeg har i lengre tid slitt med en rygg som ikke helt ville spille på samme lag som meg, gjennom utstrålinger ned i venstre fot, halting og smertefullt ved å bøye seg frem. Jeg har i noen måneder vært plaget med en prolaps helt nederst i ryggen. Jeg bestemte meg da for å heller gjøre andre aktiviteter i sommer og la ryggen min få litt annerledes belastning enn hva den var vant til. Det har definitivt gitt gode resultater, og jeg er så og si 100% nå. Det er veldig deilig å trene uten å kjenne på en smerte, spesielt når man har hatt det i en lengre periode. Derfor var det også godt å komme tilbake til den vanlige hverdagen og treningen her i Australia. Jeg hadde savnet Crossfit´en og folkene på gymmet. Nå var jeg for første gang smertefri i min Crossfit-karriere og jeg gledet meg til å komme i gang. Selv om det betydde 5 dager i uka med trening, hvor man også hadde to økter på tirsdag og torsdag. De fleste øktene varer i ca. 2-3 timer.

Og for en start det har vært. Pernille og jeg har digga det fra den dagen vi kom tilbake etter vår lille Norges-ferie, og nå begynner også resultatene å komme som en snikende tiger. Nye personlige rekorder i både clean, snatch, kipping muscle up, knebøy og markløft. Samtidig kjennes ryggen sterkere ut enn den har gjort på lenge. Selv om Double-unders´ene (som jeg har gnålt om i flere måneder nå) fortsatt kunne vært litt snillere med meg, så er det også håp her. Jeg har bedre kontroll på hoppetauet, og det kjennes mindre anstrengende ut.

For de som kjenner meg godt, vet at jeg syns knebøy, frontbøy, markløft og benkpress er GRISEKJEDELIG….. Disse tankene har jeg derimot måtte jobbet med, da vi ALLTID har en av disse på “dagens program”. Og jeg skjønner hvorfor. Styrke er viktig… Jajaja, men gud så kjedelig. Uansett. Jeg har merket store forskjeller på det meste av treningen etter at jeg har blitt sterkere i disse. På frontbøy her om dagen stoppet jeg på 130 kg i 1RM, og har for noen uker siden tatt tre reps på 125 kg. Selv om jeg ikke døpes til Quadzilla med det første, så er dette store fremskritt for min del. Og det er vel det som er viktigst her. Min progresjon. Ikke hva alle andre tar. Ellers begynner markløften å løsne litt. 10RM-test på 130 kg her om dagen føltes ikke så gærent. Btw, hvilke gærninger er det som setter opp 10RM test i markløft….?

Det er drøye tre måneder siden vi startet med clean. Før det hadde jeg kun kjørt øvelsen ufrivillig når jeg var for lat til å ta av vektene på stanga for kunden, og dermed bare røska stanga opp og la den på stativet. Det er vel kanskje det nærmeste jeg hadde kommet en clean. Nå er den en av de morsomste øvelsene jeg gjør, men samtidig en av de mest krevende. Det er så mye som skal stemme for å få det til å bli effektivt, i hvertfall når man nærmer seg et tresifret antall på stanga.

Jeg unner alle der ute til å ha det gøy på trening, og jeg vet hvor mange som piner seg gjennom trening de egentlig ikke liker, men de føler de MÅ gjøre det. Og det er ikke noe farlig med det (trening/aktivitet bør gjøres i en eller annen form uansett), men jeg unner alle å kjenne på den følelsen jeg har, både før trening, under trening og etter trening. Det å føle seg utfordret, det å møte litt motgang på trening, samt det å føle at man mestrer noe. Det er dette trening handler om. Det er det samme på jobb. Det er utfordringer man vokser på. Det er kjedelig å gjøre akkurat det samme hver bidige dag. Se for deg at du skal spise lapskaus hver eneste dag i mange år. Det er slik mange trener. Det er slik jeg har trent i lang tid. Jeg har kun trent det jeg allerede hadde gjort i mange år og de øvelsene jeg allerede kjente til og mestret. Nå blir jeg pushet utenfor kanten av stupet hver eneste dag, og jeg har ALDRI hatt det så gøy på trening før. Klisjeen “det er utenfor komfortsonen magien virkelig skapes” lever i beste velgående.

Med min hunger etter variert trening og stadig nye utfordring, så passer dette som fot i sokk for min del.

For en uke siden klarte jeg ingen kipping muscle ups i ringer, nå på lørdag hadde jeg seks. Jeg har tidligere vært en person som ofte har unngått det jeg ikke kunne, mens nå møter jeg utfordringer mer på strak arm. Og gjennom det har resultatene kommet. Allroundmessig har jeg aldri vært i så god form før og jeg gleder meg til fortsettelsen. Under kan dere se eksempler på et par uker med trening hos Crossfit Athletic og satsningsgruppen Peak by Athletic. Det er dette vi gjør. Jeg har aldri vært manisk når det kom til trening, jeg har bare gjort det for at jeg liker det.

Jeg har ikke som mål i å komme meg til Regionals eller Games, men jeg har som mål å ha det gøy på trening, trene variert og aldri stoppe utviklingen.

DERFOR GJØR JEG DETTE!!

Mine PB´s under (enn så lenge):

– Clean: 95 kg                                           – Power clean: 90 kg
– Jerk: 85 kg                                              – Snatch: 65 kg
– Power snatch: 65 kg                             – Strict muscle ups: 7 reps
– Kipping muscle ups: 6 reps                 – Strict skulderpress: 70 kg
– Knebøy: 160 kg                                      – Frontbøy: 130 kg
– Markløft: 10RM 130 kg                         – Overhead squat: 85 kg
– Strict handstand push ups: 15 reps   – Kipping handstand push ups: 20 reps
– Butterfly chest to bar: (ingen. Nettopp startet med teknikken)
– Kipping pull ups: (Helt ok teknikk, må jobbe mer med)
– Toes to bar: (10 reps, må jobbe mer med)
– Double-unders: (20 reps, må jobbe mer med)
– Aerobic Threshold Test 30 min AMRAP. 7 Hang Power Clean + Press (75 lbs/35 kg), 5 Burpees og 9 Air Squats: 28 runder + 7 reps.

Se under for de to siste ukene med trening 🙂

Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.03.56Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.04.34Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.04.46Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.04.55Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.05.34Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.05.40Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.06.56Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.07.13Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.07.26Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.07.57Skjermbilde 2017-08-28 kl. 15.07.48Skjermbilde 2017-08-31 kl. 14.34.29Skjermbilde 2017-08-31 kl. 14.34.45Skjermbilde 2017-08-31 kl. 14.35.02

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s