En liten oppdatering igjen fra Australia…

  1. “Nye” jobber
  2. Skole
  3. Fikset bil og australsk førerkort
  4. Crossfit
  5. Reiser hjem til Norge i morgen

Ja, det går lenge mellom innleggene her dessverre. Skulle nesten tro vi hadde et trist liv uten så mye action her down under….

Skal ikke skryte på meg og si at vi gjør spennende ting hver dag, det er derimot noen endringer siden sist post (husker nesten ikke når det var). Vi kan starte med jobb. Både Pernille og jeg har hatt fulltidsjobber i et par måneder nå. Pernille jobber på et sted som heter DC Health Performance, hvor hun trives veldig godt. Dette er et lite privat PT-senter som baserer seg i hovedsak på personlig trening i små og store grupper. Fokuset ligger på vektnedgang, styrke og hypertrofi, samt ernæring. Pernille følger opp vektnedgangsgruppen både når det kommer til trening og ernæring.

Jeg jobber i noe som heter F45. Dette er et spennende konsept hvor timene er basert på high intensity training, ofte i form av styrketreningsøvelser. Utstyr som blir brukt er sandsekker, kettlebells, manualer, stenger, hekker, medisinballer, stepkasser og lignende. Det er vanskelig å sammenligne denne type trening med noe, men det nærmeste er vel kanskje en litt spinklere form for CrossFit. Til nå trives jeg godt der, så får vi se om det blir noen endringer etter hvert. Det mest spesielle med denne jobben er åpningstidene. De har faktisk første time kl 05:15 på morgenen. Det betyr at jeg må stå opp kl 04:30 (!!!!). Hvem er disse gærningene som trener kl 05:15 på morgenen?? Dette er faktisk den mest besøkte timen med ca. 25-30 kunder.

Som kanskje noen har fått med seg, så har jeg også begynt å studert. Det vil si at jeg er her nede på et studentvisum nå. På et studentvisum kan jeg jobbe 20 timer i uka (de sjekker heldigvis dette antallet sjeldent) og så mange timer jeg ønsker når jeg har ferie fra skolen. Hver mandag og fredag morgen tar jeg da bussen inn til Sydney for å studere. Skolen ligger midt i smørøyet av Sydney, ca. 4 min gange fra Central Station. Her studerer jeg til en Diploma i Leadership & Management.

Ukene mine til nå har sett slik ut:

Mandag: Skole fra 08:00-16:40. Jobb 17:30-20:00. Hviledag fra CrossFit
Tirsdag: Jobb F45 05:15-07:45, 09:30-10:30 og 17:30-20:00. Mellom disse skiftene blir det satt av ca. 2.5 timer til CrossFit-økten som skal gjennomføres
Onsdag: Jobbe- og studiedag med CrossFit på kvelden
Torsdag: Samme som tirsdag
Fredag: Samme som mandag
Lørdag: CrossFit 09:00-12:00
Søndag: CrossFit 08:00-11:00

Dette er da alt som er av faste rutiner, mens det alltid sniker seg inn litt annet i løpet av uka, som for eksempel sosiale greier, ulike aktiviteter, middager, turer osv.

De siste 6 ukene har vi vært så heldige og hatt tilgang til bil. Denne har vi fått leid av en norsk venninne som flyttet hjem i begynnelsen av juni. I begynnelsen da vi kom hit, var det litt rart å hoppe på bussen uansett hvor man skulle siden vi var så vant til å ha bil i Oslo. Ikke det at den offentlige transporten her nede er dårlig, men det er så utrolig deilig å ha en bil og ikke være så avhengige av bussen hele tiden. Det tok noen timer å bli vant til å sitte på feilsiden og samtidig kjøre på feilsiden av veien, men det vender man seg fort til. Nå er også det australske førerkortet i boks, så da er ting litt enklere.

Angående CrossFit´en har det ikke skjedd så mange endringer. Vi prøver fortsatt å bli enda mer wannabe-crossfittere enn det vi allerede er og trives veldig godt med treningen. Vi er fortsatt med i satsningsgruppa Peak By Athletic. I helga hadde vi en fundraiser for to av atletene som skal til CrossFit Games å konkurrere om et par uker. Gleder oss veldig til å se hvordan det går med disse to. Ellers er det ikke så mye mer å oppdatere derifra… Jo, Double unders´ene er fortsatt noe som burde blitt avskaffet og kastet midtfjords. Snatch kjennes bedre ut, det samme med clean. Kippingen begynner å ta form og butterfly´en har vi ikke startet på enda. Jeg har blitt satt litt tilbake de siste månedene grunnet en dårlig rygg og noe nervesmerter nedover venstre bein, så jeg har ikke fått kjørt så hardt som jeg ønsket, men forhåpentligvis er jeg på bedringens vei nå. Jeg var veldig bra i en periode, men fikk nylig et lite tilbakeslag etter mye tunge løft og masse volum de siste månedene.

Og til en skikkelig gladnyhet, i hvertfall for oss. I morgen onsdag starter reisen til Norge. Vi gleder oss veldig til å komme hjem en tur for å hilse på alle kjente og kjære. Første helga blir tilbrakt i Larvik hos svigers og mandag tom fredag i neste uke har jeg forelesning for AFPT (gleder meg skikkelig til å forelese igjen). Fredag til mandag blir det en liten guttetur og tirsdag 1.august er det klart for Brønnøysund frem til 7.august. De to siste dagene blir tilbrakt i Oslo før vi reiser tilbake til Australia og Sydney igjen. Tre uker stappa med mye moro og kos. Forhåpentligvis kan vi også få litt av den norske sommeren som endelig har kommet. Pernille blir stort sett værende hjemme i Larvik, med noen dager i Oslo.

Ser frem til å se alle kjente og kjære igjen 😀

Blogge-Tommy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s