Livet som personlig trener i Australia

Ikke lenge etter vi flyttet til Australia fant jeg meg jobb på et treningssenter. Senteret lå rett over gata og alt virket topp. Etter et par-tre uker skjønte jeg hva denne kjeden dreide seg om, og fant raskt ut at jeg måtte komme meg vekk. Aldri har jeg vært borti eller hørt om treningskjeder som driver på denne måten, og for meg er det helt sprøtt at noen ønsker å jobbe der i det hele tatt. Kundene får resultater ja, men resten av storyen er til å grine av. Uansett, jeg måtte lete etter ny jobb og fikk flere tilbud her og der fra ulike kommersielle sentere. Det er virkelig ikke det samme å jobbe på et kommersielt gym her i Australia som i Norge. Selv har jeg jobbet flere år i Sats/Elixia, og har vært mye fornøyd, men også mye misfornøyd med diverse ting der. Da er det interessant å komme til et annet land og se hvordan det gjøres her. La oss bare si at vi PT´er hjemme i Norge har det skikkelig greit 😉 Sammenlignet med Australia og flere andre land har vi generelt mye(!) bedre lønn, arbeidsvilkår osv, selv hos de store kjedene. Vanlig timelønn for en PT med både flere års erfaring og en relevant bachelorgrad kan være så lav som 120kr/time! Da skal du virkelig tilbringe mye tid på senteret for å få det til å gå rundt. Selvfølgelig kan man drive for seg selv og få 650kr/time rett i lomma, men når man er helt ny i byen er det ikke så lett å bygge opp med det første.

Det var ikke interessant for meg å jobbe på i en stor kjede igjen, og jeg ville mye heller søke på private PT-sentere. Etter noen uker fikk jeg tilbud fra et gym som heter DC Health Performance og gikk for det. Her jobber vi kun med semi-privat trening, altså små grupper. Senteret er relativt lite, men med veldig bra utstyr, gutta som jobber der er superdyktige og oppdaterte og konseptet er veldig kult. Så jeg trives kjempegodt og nyter å få dra på jobb igjen.

Ellers jobber Tommy og jeg også med å holde bootcamps på en plass som heter Collaroy et lite stykke unna. Her er vi i utgangspunktet hver tirsdag og torsdag morgen kl. 06 med en fin og sprek gjeng. Vi kjører alt fra sirkeltrening, bakkeløp, intervaller osv. Det føles alltid litt grusomt når vekkerklokka ringer kl. 05 disse dagene, men så fort vi er på plass og får kommet i gang, med tidenes vakreste soloppgang i bakgrunn er det alltid verdt det!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s