Blogge- Tommy med update fra CrossFit´en

Som kanskje noen har fått med seg, så startet vi med Crossfit et par uker ut i vårt Australia-opphold. Nå har vi holdt det gående i et par måneder, og vi trives fortsatt veldig godt. I begynnelsen var vi med på de “vanlige” timene som varte i 1 time. Vi fikk tidlig spørsmål om vi ønsket å bli med i Peak by Athletic-gruppen for å satse litt mer, men sa oss da fornøyd med de 5 vanlige øktene i uka. Etter hvert ble vi litt mer fristet til å prøve ut dette, og spesielt da vi så hvordan de trente og hvor rask fremgang de i gruppa hadde. Her er det 3 veldig dyktige coacher som har jobbet med Crossfit i 9-10 år, og hvert år fått noen gjennom nåløyet til Regionals, og samtidig mange atleter videre der ifra til den største scenen innenfor sporten, Crossfit Games. Programmeringen er gjort svært nøye og det er moro å se hvordan de setter opp øktene etter hva som kreves i Crossfit. Svært utfordrende jobb egentlig, da det er ingenting man kan utelukke når det kommer til denne sporten.

I 3 uker har Pernille og jeg vært en del av denne gruppen. Dette er for de som ønsker å satse mer på Crossfit. Eller rettere sagt, vi skal ikke nødvendigvis satse, men her får vi mer tid til å trene på alle de ulike skills´ene som kreves innenfor sporten. Det er utrolig moro å trene sammen med noen av de beste atletene i landet, oooog verden. Flere av disse har kvalifisert seg for Regionals (4 jenter + 1 lag), og har samtidig store sjanser til å komme seg til Games. I´m stoked!!

Programmeringen er delt inn i faser på 12 uker. Akkurat nå er vi i en post-open fase, som gjør at det meste handler om å bygge styrke frem til “crossfit`en” starter igjen. Det er 5 økter i uka med to rest- days (mandag og fredag). Øktene varer i ca. 2-3 timer avhengig av hva vi har på programmet. Jeg og Pernille har brukt hviledagene til å hatt ulike Metcon´s-økter, som har vært bra for motoren, hodet (få svettet litt) og kondisjonen. Under kan dere se hvordan en “vanlig” uke kan være.

Enkelte dager føler vi oss som verdens dårligste når vi går der ifra, mens andre dager er vi i fyr og flamme. Man blir hele tiden utfordret på forskjellige kvaliteter, også det man er dårlig på. For min del gjelder det alt av vektløfting, kipping, double unders og mentaliteten til å presse seg til det ytterste. Akkurat nå har jeg konkurranseinstinktet til en sjøkreps. For mange år tilbake, da jeg spilte fotball, hadde jeg et skikkelig konkurranseinstinkt. Dette gjaldt ikke bare når jeg spilte fotball, men alt av ting man konkurrerte i. Ludo- kvelden med familien kunne gå hardt for seg. Etter hvert som årene gikk etter at jeg sluttet med organisert fotball, har konkurranseinstinktet stilnet i takt med færre og færre konkurranser. Cageball, kosefotball, fotballgolf og slikt har bare vært for moro, og det er ikke noe konkurranse i det. Dette har “ødelagt” konkurranseinstinktet mitt og det å presse seg hardt. Dette, sammen med skills´ene er noe av det jeg må bygge opp for å utvikle meg videre.

Jeg gleder meg veldig til å se hva som har skjedd etter 6 måneder, 1 år, 1.5 år, 2 år osv. Det blir spennende. Forhåpentligvis syns vi det er like moro fortsatt 🙂 Følg veien min fra å ha konkurranseinstinkt som en sjøkreps til å levere som en bulldog. Stay tuned!!

Cheers,
Blogge- Tommy ❤

Skjermbilde 2017-05-20 kl. 15.02.24Skjermbilde 2017-05-20 kl. 15.03.05Skjermbilde 2017-05-20 kl. 15.04.05Skjermbilde 2017-05-20 kl. 15.04.37Skjermbilde 2017-05-20 kl. 15.06.44

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s