Livet falt ikke i grus likevel…

Det ordnet seg jaggu meg på en måte. For noen uker tilbake (red. anm. den siste posten jeg hadde på PTinAustralia) var det stor ståhei rundt visumet 457. Jeg hadde fått meg jobb, ble lovet sponsorship og dermed muligheten for å jobbe i opptil flere år. Noen timer senere ble dette visumet endret/avskaffet. Om ikke umulig, skulle det i hvertfall bli vanskeligere å få et sponsorship. Dette endte i et par skuffelser, men vi ga oss ikke så lett, selv om dette ikke skulle bli et barneskirenn.

Jeg sjekket mulighetene. Jeg er utdannet osteopat. Derfor var det logisk å sjekke om jeg fikk et såkalt skilled visa gjennom denne utdanningen. Til informasjon, så har Australia en liste over ulike occupations som faller under skilled visa. Og der fant jeg osteopati.

Tjoho, dette kan jeg søke på!!!!
sjanten

Gleden og det store gliset mitt ble i løpet av noen få sekunder forvandlet til noe som lignet på blikket som Sjanten gir Billy når han ikke er videre imponert over oppførselen. Det skulle vise seg at dette ikke var et alternativ som var verdt å gjennomføre. Før jeg kunne søke på visumet måtte jeg skaffe en australsk akkreditering gjennom Australasian Osteopathic accreditation council. Her måtte jeg gjennom 5 ulike steg, hvor tre av disse var eksamener (skriftlig, praktisk og multiple choice) og en samlet sum på $7500. Det er ca. 50 000 Nkr. Denne prosessen hadde tatt meg i verste fall mellom 9-12 måneder å gjennomføre. Så om dere ikke har forstått det enda, så kommer jeg ikke til å jobbe som osteopat her i Australia.

Jeg er også utdannet personlig trener, så det var neste på listen å sjekke. Det viste seg at personlig trener ikke står på denne listen (som det må for å få søkt på et skilled visa). Men det gjorde imidlertidig cotton grower, butterfly catcher, meat inspector, snowsport instructor og dog handler/trainer. Australia tar tydeligvis godt hånd om bomullet, sommerfuglene, kjøttet og hundene sine. Og ja, fun fact; det er ikke mange områder her i Australia det er snø. Det er et par skisteder og noen topper over 3000-3500 meter, men det er sjeldent man drar til Australia for å stå på ski når man har Tasmania, New Zealand og Asia (Japan for det meste) ikke så veldig langt unna. Jeg skal ikke si noe sikkert, men jeg tror det er med andre formål at folk reiser til Australia, og de fleste australske drar også til andre land for å stå på ski…..

Men personlig trener sto ikke på lista. Dermed gikk ikke det heller.

Noen dager senere tok jeg kontakt med en immigration lawyer og hørte om det var noe man kunne gjøre. Han sa, “ja, dette fikser vi”. Det fikk meg da på bedre tanker igjen og jeg dro for å møte han inni byen. Vi gikk gjennom alle muligheter, og det beste alternativet var å komme seg på skolebenken igjen… Med et studentvisum, så har du muligheten til å jobbe 20 timer i uka mens du studerer, og fulltid når du har ferie fra skolen. Perfekt, tenkte jeg. Kjør på!

Så jeg har bestemt meg for å ta studiet “Diploma of Leadership & Management” ved en høyskole inne i Sydney CBD. Å studere i Australia er veldig kostbart, men dette er definitivt verdt det, og forhåpentligvis tjener jeg inn de pengene i løpet av kort tid. Studiet har oppstart 5. juni, så det blir moro. Gleder meg faktisk litt. Og i hvertfall til å få muligheten til å jobbe fulltid, og ikke bare med disse småjobbene jeg har nå.

Det har ORDNET seg og jeg gleder meg til fortsettelsen 😀 😀 Nå blir det moro å dra på mange jobbintervjuer igjen.

Sånn helt ut av det blå, det begynner å bli ganske kaldt her nå- spesielt tidlig på morningen. Litt morsomt det at når gjennomsnittstemperaturen faller her, så stiger den i Norge. Kult for dere!

Tommy

Back-To-School-Minions-Picture

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s