Dette savner vi mest med Norge så langt <3

Nå har vi vært borte en liten stund, og det faktum at vi skal bli her en god stund til begynner å synke inn. Det er ingen tvil om at vi savner venner, familie og gode kollegaer mest av alt. Heldigvis er det lett å holde kontakten til tross for at vi er langt fra hverandre, og vi får holdt oss oppdatert på hva som skjer. Allikevel er det kjipt å vite at man ikke får vært sammen med dem eller sett dem på en stund. Foruten om dette er det noen få ting vi kjenner at vi savner ekstra mye hjemme i Norge.

Det er ingen hemmelighet at Tommy og jeg lager mye mat, spiser mye mat, og at middag og generelt måltider stort sett er dagens høydepunkt. Derfor er det helles ingen overraskelse at det er enkelte mat- og drikkevarer vi savner en god del. Mest av alt savner jeg leverpostei. Ovnsbakt leverpostei fra Gilde på Wasa havreknekkebrød med masse smør :´( Ellers savner vi Fun light fruktfest, speltlomper fra Buer, Mills majones, Salmalaks (laks fra Tasmania stands no chance) og smågodt fra Candy King 😦 Vi savner også bilen vår (det er skremmende hvor bortskjemt man blir av å ha bil) og det enorme privilegiet å ha sin egen dyne..! I Australia mener de nemlig, av en eller annen grunn, at det å ha dobbeldyne er en god idé. Jeg er på ingen måte enig. Hjemme i Norge hadde Tommy en varm vinterdyne og jeg en kald, deilig sommerdyne året rundt. Vi kunne ligge i hver vår ende av senga og få litt space når vi var lei av hverandre. Jeg tok med meg dyna mi på sofaen fredag kveld, med godteriskåla og potetgullet. Nå er dyna vår større en stuegulvet og det er en kamp hver natt om hvem som skal ha den. Om ikke annet så tvinger den oss til å være venner. Ingen av oss er jo interessert i å sove dyneløse på sofaen 🙂

Med andre ord er det ikke veldig synd på oss, og savnet hjem er ikke altfor stort enda. Antageligvis vil dette endres om en stund da vi sikkert kjenner at det er flere savn som melder seg.

Selv om vi er på andre siden av jordkloden føles det ikke så veldig langt hjemmefra. Menneskene og kulturen her er såpass lik Norge at vi allerede føler oss ganske ”hjemme”. Før vi reiste til Australia snakket jeg med flere venner og bekjente som har vært her tidligere. Absolutt alle jeg snakket med fortalte om hvor fantastisk Australia er og hvor godt vi ville komme til å trives her. Jeg begynner å skjønne hva de mener..

Det er mange ting som har imponert meg med Australia så langt, men spesielt er det en ting jeg merker hver dag. Menneskene vi treffer her er noen av de mest hjelpsomme, gjestfrie, hyggelige og inkluderende menneskene vi har møtt. Noen ganger blir jeg nesten litt overrasket over hvor hyggelige menneske her er. Bussjåføren snur seg og roper ”god helg alle sammen, sees neste uke” før han går av vakt og alle hilser og sier takk til bussjåføren hver gang de går av eller på. Hvis du spør en fremmed på gata om veien er det nesten så vedkommende tilbyr seg å følge deg hele veien for å hjelpe deg. Resepsjonisten på treningssenteret tilbyr seg å låne bort bilen sin om vi vil på helgetur og folk du møter i butikken slår alltid av en prat og vil bli kjent. Jeg kjenner at det smitter over på meg og gjør at jeg vil oppføre meg like hyggelig tilbake. Og det er en ganske god følelse.

Jeg tror jeg kommer til å trives her ❤

 

IMG_1903

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s