Angrer jeg på valget om å flytte?

Nå har det gått to uker siden vi tok flyet fra Gardermoen, innom København, og Changi i Singapore før vi landet i Sydney. Man kan nesten ikke komme lengre unna. 25 og en halv time hjemmefra. 20 min med fullstappet taxi- van senere var vi på plass i Allambie Heights, rett utenfor Manly, som er en liten suburb til Sydney. Nå, 2 uker senere har vi fått leilighet i Balgowlah (uttales bællgællæh), enda nærmere Manly. Norge ble akkurat kåret til “the happiest place on earth”- og i det samme tidspunktet velger vi å flytte fra dette fantastiske landet.

Tankene dukker alltid opp, har man gjort det riktige valget?
– Leiligheten vi eier i Oslo hadde det vi trengte, den har vi byttet ut med en leilighet hvor vi såvidt har en madrass på gulvet

– Bilen vi hadde i Oslo er byttet ut med kollektivtransporten

– Familie og venner i umiddelbar nærhet er byttet ut med bare ukjente mennesker

– Norsk er byttet ut med engelsk

– Overfylt og sikker jobb i Oslo er byttet ut med en usikker fremtid på jobbmarkedet

– En sikker og stabil inntekt er byttet ut med bare utgifter. Sparepengene flyr som F-16, og bankkortet kunne trengt en brannslange i umiddelbar nærhet opptil flere ganger

– Fyring har blitt byttet ut med air condition

– Fluer og stankelbein har blitt byttet ut med gigantiske edderkopper og maur

– Vinterskoene er byttet ut med flipflops

– Sikkerheten er byttet ut med stor usikkerhet

Endringene og kontrastene er store, men har jeg angret på valget vi tok?
– ” Nei, ikke i det hele tatt. Jeg er fortsatt veldig glad for at vi tok valget om å flytte. For min del er det sunt med usikkerhet nå. Spesielt for hode og kropp. Jeg har troa på at det er utenfor komfortsonen at vi vokser som mennesker. Siden militæret har jeg alltid vært en person som elsker nye utfordringer. Jeg klarer ikke å gå i samme tralten dag ut og dag inn. Jeg må oppleve. Jeg må gjøre nye ting. Jeg må leve. Det er akkurat den følelsen jeg kjenner på her nede. Den har jeg savnet i en liten stund. Den usikkerheten og de utfordringene vi står ovenfor. Jeg elsket livet mitt hjemme. Drømmejobbene, hvor jeg fikk jobbe med både trening, behandling og forelesning. Jeg kunne jobbet 24/7 med dette om det var nødvendig. De beste vennene, som alltid fikk meg til å le og hvor jeg fikk koblet av fra “jag og mas”. Dette er selvfølgelig ting jeg savner og gleder meg til å komme tilbake til, men in the end of the day- Norge vil alltid være der.

I den siste tiden har jeg hatt en følelse av at jeg må gjøre noe annet. Jeg trenger ny inspirasjon. Jeg trenger å bli kjent med nye mennesker. Jeg trenger nye nettverk. Jeg trenger å bli kjent med flere land enn Norge. Jeg trenger å bo i flere land enn Norge. Jeg trenger å se nye ting. Jeg trenger å snakke et annet språk. Jeg trenger nye utfordringer. Alt dette for å vokse.”

Dette er så klisjé, men det må sies. Det er viktig å følge lystene og drømmene. Det er når du kommer utenfor komfortsonen at livet starter. Fortsettelsen blir spennende, og jeg gleder meg til det som kommer. Forhåpentligvis vil vi aldri angre på valget vårt. Nå er det klart for å leve ut “the australian dream” og se hvor langt den vil ta oss.

“Who dares, wins”

Tommy

cropped-kenguru.jpg

Advertisements

3 thoughts on “Angrer jeg på valget om å flytte?

 1. Marius André Andersen March 24, 2017 / 12:57 pm

  Sku fankje tru du vart ein av dem når e tenk telbake tell ungdomsskola, Tommy! HAha, men mad respect! Og masse envy. Rått at du peisa pÅ!

  Like

  • ptinaustralia March 25, 2017 / 8:53 am

   Haha, det kan du si. Har tatt det igjen (big time) etter ungdomsskola. Videregående og militæret gjorde et eller annet med meg :p Selv takk. Gleder meg til fortsettelsen.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s